how to build a website for free

Delta de l'Ebre

PARC NATURAL DEL DELTA DE L'EBRE
Descobrir - Birding

perfil de la punta del Fangar

Punta del Fangar

Aquesta península de sorra de més de 400 hectàrees i set quilòmetres de longitud és per a molts un dels llocs més fascinants del Delta. Els seus majestuoses dunes mòbils ens transporten a un paisatge desèrtic, especialment en els mesos més calorosos, quan pugen les temperatures i són freqüents els miratges.

Aquí trobem també una zona protegida per a la cria d'aus marines, un dels fars més fotogènics de tot Catalunya i una platja salvatge amb vistes a la Serra de Cardó i la costa de l'Ampolla i l'Ametlla.

- Distància: 8,7 km

- Desnivell + 0 m / - 0 m

- Temps: 3h 00 '

- Tipus del recorregut: Anar i tornar

- Dificultat: Molt fàcil

- Desplaçament al punt d'inici

- Assegurança d'accidents

- Guia titulat

- Assessorament d'itineraris

- Adaptació al grup

Perfil Tancada i Encanyissada

Tancada i Encanyissada

Sortim cap als Ullals de Baltasar, afloraments d'aigua subterrània i dolça provinent de les muntanyes del Montsià i dels Ports, i amb una flora i una fauna diferents de la resta de la plana deltaica. Des d'aquí seguim entre camps d'arròs fins a arribar a l'Encanyissada, la llacuna més extensa del delta, i que presenta la particularitat de ser d'aigua dolça a l'estiu i salada a l'hivern. En aquest hàbitat particular troben refugi camallargs, martinets, ànecs reals i, per descomptat, flamencs. Continuem cap a La Pantena, un art de pesca enclavat en el punt on la llacuna es comunica amb el mar. Passem pel Poblenou a la recerca dels diferents miradors com el del Través o el Embut, gaudint de les aus que habiten aquest territori. Ens aproparem al Trabucador, un braç de sorra de sis quilòmetres de longitud, prou prim per veure el mar a dreta i esquerra, i amb unes magnífiques vistes de Sant Carles de la Ràpita i la serra del Montsià.

Els enemics que ens podem trobar són el vent i els mosquits, aquests últims sobretot a primera i última hora del dia.

- Distància: 1,1 km

- Desnivell + 150 m / - 150 m

- Temps: 1h 00 '

- Tipus del recorregut: Circular

- Dificultat: Molt fàcil

- Desplaçament al punt d'inici

- Assegurança d'accidents

- Guia titulat

- Assessorament d'itineraris

- Adaptació al grup